VODITELJICA BEZ FILTERA

Objavila slike u bikiniju pa zatalasala društvene mreže: "Ovo je pravo žensko tijelo"

Evo zašto žene treba da postave nove standarde ljepote

Karli Vajnstin - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1
E. Ag.

2.6.2024

Iako je prirodna ljepota nešto čemu teže svi, nažalost, nekada mnogima nije prihvatljiva za oko. Na fotografije prirodnih žena i neobrađenih slika, zgražavaju se mnogi, na taj način odbijajući suočavanje sa realnošću i time kakvi smo zaista.

Obična žena

Jedna žena je ostala zbunjena nakon što je njena fotografija postala viralna na internetu, a prikazuje je kao sasvim običnu ženu. Fotografija je dospjela na društvene mreže, a žena je priznala kako je ona dokaz da su žene postale umorne od strogog praćenja novih standarda ljepote.

Američka influenserica i voditeljica jednog podkasta Karli Vajnstin podijelila je nedavno nekoliko fotografija i snimaka iz Španije dok je tamo boravila na odmoru pozirajući u zlatnom dvodijelnom kupaćem kostimu.

Njene fotografije su obišle društvene mreže i digle su veliku prašinu, međutim, žene su vrlo raspoloženo i pozitivno ovo dočekale poručujući influenserici da je promovisala realističnu sliku tijela. Ona je za News otkrila kako sada shvata zbog čega su se mnoge žene poistovjetile s njenim fotografijama.

 Postavila sam fotografiju u bikiniju i postala je viralna zbog toga kako moje tijelo izgleda. Toliko ljudi je komentarisalo stvari poput "ovako izgleda pravo tijelo" ili "konačno vidim tijelo koje liči na moje". Ja sam samo uživala u svom kupaćem kostimu pokazujući kako lijepo izgledam, nisam uopće razmišljala da nekima možda izgleda realistično.

Ponosna na sebe

Ona je otkrila kako nije riječ samo o različitim veličinama tijela već, i o mnogim drugim nedostacima poput celulita i modrica. Karli je ranije govorila o svojoj borbi sa izgledom njenog tijela u jednom podkastu objašnjavajući da su prvobitni šok i konfuzija prošli, pošto je rekla da su žene "umorne od nametanja kulturnih standarda ljepote", piše SrećnaRepublika.

- Ova objava ne treba da bude propovjednička jer kao i svi vi apsolutno mi se ne sviđa to što vidim u ogledalu i to je uredu. Ali želim da vas podsjetim da bez obzira na sve kako izgledate spolja, to ne određuje nikad vas kao ljudsko biće - navodi ona.

Karli je savjetovala žene da nas većina ne pamti po tome kako izgledamo, već zbog utiska koji smo ostavili na druge, napominjući da ne treba težiti savršenstvu.

@carlyweinstein1 My take on self-acceptance & body image. #greenscreen #selflove #selfacceptance #bodyneutrality #bodyimageissues ♬ original sound - Carly Weinstein

Ona je i na Instagramu i na TikToku podijelila svoje fotografije na koje je ponosna, a mnogi su je pohvalili u komentarima.

- Umorni smo od filtera i izglađivanja slika prije nego što ih objavimo, ovo je tako osvježavajuće i stvarno.

- Osjećam kao da samo vidimo ekstreme kao što su modeli ili moderni plus sajz, ali ništa između.

- Svaka djevojka treba ovo da čuje. Sreća je da shvatim da moje tijelo nije kompletna slika - bili su neki od komentara.

Mnogi njeni pratioci su priznali zbog čega su izbjegavali fotografisanje navodeći da ih je Karlina fotka inspirisala da snime "prokletu" sliku.

Mnogi su priznali kako ih je motivisala da zavole svoje tijelo i da se ne nerviraju zbog nekih nedostataka, već da se fotografišu kadgod su u prilici i da ponosno pokažu kako izgledaju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.