VIZUALNI DOJAM

Ovo je odjeća u kojoj ćete izgledati vitkije

Iako crna boja dokazano najviše laska figuri, nekoliko kilograma viška ćete lako kamuflirati ako više pažnje obratite na određene komade odjeće

Prsluk za svaki dan. Facebook

Z. K.

prije 3 dana

Želite izgledati vitkije, a ne želite biti odjeveni od glave do pete u crno? Rješenje je u pametnom kombiniranju komada odjeće koji vizuelno ostavljaju dojam vitkije linije.

S prugama

Iako crna boja dokazano najviše laska figuri, nekoliko kilograma viška lako ćete kamuflirati ako više pažnje obratite na određene komade odjeće. Kako bismo postigli dojam izdužene figure, preporučljivo je birati odjeću koja ima pruge, šavove i detalje koji se pružaju okomito jer zbog tih detalja izgledamo viši i mršaviji.

Sako koji sjajno pristaje i prati liniju tijela izazvat će i iluziju vitkije figure, pogotovo ako je strukiran ili se kopča oko struka. Također, jednostavnim dodavanjem kaiša na sako, jaknu, baloner ili dugu vestu definirat ćete struk i u trenu postići mršaviji izgled. To je modni trik koji definitivno funkcionira, jer ćete na taj način struk najlakše vizuelno učiniti vitkijim.

Izbjegavajte debele kaiševe

Ali, svakako izbjegavajte debele kaiševe koji će učiniti da djelujete niže. Uostalom, ovim provjerenim trikom služe se i mnoge poznate ličnosti kako bi postigle izgled bez greške.

Veoma popularni dugi sakoi bez rukava ili prsluci posljednjih su sezona sjajan odabir za sve koje muči višak kilograma. Dugi prsluk stvara čiste linije duž tijela i vizuelno produžuje siluetu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.