NASTUP NAZVAO DEBAKLOM

Vučić napao Piksija zbog izjave: "Mnogo nas je koštao"

Osvrnuo se i na činjenicu da su izgubili od Slovenije, koja "košta tri puta manje"

Aleksandar Vučić i Dragan Stojković Piksi. AP

N. H.

prije 3 dana

Srbija je poslije sinoćnjeg remija u susretu s Danskom (0:0) ispala s Evropskog prvenstva. Loš rezultat glavna je tema u srbijanskim medijima, a o svemu je svoje mišljenje dao i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

U svom komentaru osvrnuo se na komentar selektora "Orlova" Dragana Stojkovića Piksija koji je rekao da je "sve to sport".

- Ja sam saglasan da je debakl. Jeste sport, jeste sport, sve je sport, samo smo mi mnogo para dali za taj sport i mnogo uložili. Ljudi u Srbiji zaslužuju bolje rezultate - kazao je Vučić.

Potom se osvrnuo i na činjenicu da su izgubili od Slovenije, koja "košta tri puta manje".

- Nije problem da izgubite od Engleske, koja je loša, nije problem da izgubite od Njemačke, Španije, koga hoćete, ali je problem kada izgubite od Slovenije koja tri puta manje košta nego tim Srbije, kada igrač koji prima platu 5.000 eura u Celju daje golove, zato što nema ko da ga isprati.

Tu ima bezbroj problema. I šta, mi smo sad srećni, zadovoljni, nikom ništa... Neću da se bavim time i nismo "banana" zemlja gdje se sve rješava za jedan dan i preko noći, emocionalnim reakcijama, ali sam sasvim siguran da, kako rukometu, tako i u fudbalu, posebno zbog činjenice da mnogo novca ulažemo u infrastrukturu, pa i u plate funkcionera Fudbalskog saveza, iako će vam oni reći da oni to dobijaju UEFA, pustite te gluposti i prazne priče selektora i ostalih. Ulažemo ogroman novac i građani Srbije su zaslužili bolji rezultat - rekao je Aleksandar Vučić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.