NAKON EURA

Mediji u Srbiji: Stojković uzeo 7,5 miliona eura, a ostavili smo najgori utisak

To da se funkcije ne drži kao pijan plota također je upitno, pošto ni dva dana nakon teškog fijaska nije ponudio ostavku

Dragan Stojković Piksi. AP

S. S.

prije 3 dana

Mediji u Srbiji su uputili žestoke kritike na račun selektora fudbalske reprezentacije Srbije Dragana Stojkovića Piksija.

Informer piše da je Piksi pokušao obmanuti javnost riječima da ne živi od selektorske plaće i da se funkcije ne drži kao pijan plota.

- Bit će da je baš suprotno, pošto je u prethodne tri i po godine kao kormilar srpskog nacionalnog tima zaradio preko 7,5 miliona eura na ime plata i bonusa - piše Informer te dodaje:

- To da se funkcije ne drži kao pijan plota također je upitno, pošto ni dva dana nakon teškog fijaska na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj nije ponudio ostavku i otišao sa mjesta selektora nacionalnog tima - piše Informer.

Dalje navode da je Stojkovićeva ekipa igrala ubjedljivo najgori fudbal i ostavila najgori utisak, a da su se protiv njega pobunili i najiskusniji igrači.

- Mnogi postavljaju pitanje ako je već tako kako kaže, zašto dosad nije podnio ostavku i otišao sa mjesta selektora. Odgovor vjerovatno leži u navodnoj odšteti od milion eura, koliko mu sljeduje ako ga Fudalski savez smijjeni protiv njegove volje - otkriva Informer.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.