MOSTAR

Petorica šampiona u visinskim skokovima obučavaju mlade skakače iz skoro cijelog regiona

Takmičenja su počela gubiti smisao jer uglavnom skaču stariji, kaže Arsenić

Obuka za mlade. M. Smajkić / Avaz

Meliha Smajkic

22.6.2024

Nakon Banje Luke, u Mostaru je počeo trening kamp za mlade skakače iz skoro cijelog regiona. Više od 30 polaznika ovog kampa koji je po prvi put organizovan imaju priliku učiti od najboljih-petorice šampiona u visinskim skokovima iz BiH, Crne Gore i Srbije.

To su Igor Arsenić iz Banje Luke, Lorens Listo iz Mostara, Dino Bajrić iz Sarajeva, te Evald Krnjić iz Crne Gore i Ivica Domanović iz Srbije. Na ideju o obuci mladih skakača kroz kamp došao je Arsenić.

- Kamp smo pokrenuli jer je u padu interesovanje mladih za skokove. Takmičenja su počela gubiti smisao jer uglavnom skaču stariji skakači, podmlatka nema i mi smo željeli nešto da uradimo za budućnost skokova u regiji- kazao je Arsenić.

Svoju ideju je, naprije, podijelio s Listom kojem se taj projekt svidio.

-U Mostaru imamo treninge na skakaonici Duradžik, a tu ostajemo do nedjelje. Svaki dan treniramo i lijepo se družimo- dodao je Arsenić.

U Mostaru već nekoliko godina pod okriljem Kluba skakača u vodu „Mostari“, čiji je Listo predsjednik, djeluje ogranak „Juniora“ gdje se najmlađi uče tehnikama izvođenja skokova i na noge i na glavu. Za Listu je ovaj kamp sjajna ideja, s obzirom na to da se mladi iz cijele BiH i susjednih zemalja, uz obuku i druže, ali i uče sportskom duhu.

-Imamo idealne uslove za trening, s obzirom na to da s naše skakaonice „Duradžik“ polaznici kampa izvode skokove s visine i od 10 i 15 metara. Nadam se da će ovaj kamp iznjedriti nekoliko njih koji će se takmičiti u ovogodišnjim skokovima sa Starog mosta- rekao nam je Listo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.