DAN MOLITVE

Biskup Franjo Komarica uputio poziv na duhovno ujedinjenje s vjernicima svih religija u BiH

Papa je još 12. travnja o. g. poručio kako "ovo nije vrijeme ravnodušnosti, egoizma i podjela, jer čitav svijet trpi i mora se ponovno ujediniti u suočavanju s pandemijom", naveo je biskup Franjo Komarica

Biskup Franjo Komarica uputio poziv. Arhiv

Avaz.ba

13.5.2020

Biskup Franjo Komarica uputio je jučer poziv župnicima i upraviteljima župa na duhovno ujedinjenje u Dan molitve, posta i djela ljubavi 14. maja.

Između ostalog, pozvao je sve vjernike da se sutra 14. maja, svjesno i dragovoljno ujedine pred Bogom sa mnoštvom drugih vjernika u življenju općih vrijednosti molitve, posta i djela ljubavi kao "svjedočanstva veličine vjere u Boga koji ujedinjuje podijeljena srca i uzdiše ljudski duh".

Poziv prenosimo u cjelosti:

"Draga braćo župnici i upravitelji župa,

Tajništvo naše Biskupske konferencije proslijedilo nam je dokument iz Apostolske nuncijature u Sarajevu o želji pape Franje, izražene u nedjelju, 3. svibnja 2020., da se i članovi Katoličke crkve 14. svibnja ove godine duhovno ujedine s vjernicima svih religija u Dan molitve, posta i djela ljubavi, 'kako bismo zamolili Boga da pomogne čovječanstvu da prebrodi pandemiju koronavirusa".

Biskup Franjo Komarica uputio poziv. Arhiv

Papa je još 12. travnja o. g. poručio kako "ovo nije vrijeme ravnodušnosti, egoizma i podjela, jer čitav svijet trpi i mora se ponovno ujediniti u suočavanju s pandemijom". 

Potaknuti tim riječima, a i prije njih, članovi naše biskupijske zajednice bili su pozvani da svakodnevno mole i rade na tu nakanu.

I ovaj put ćemo rado poslušati Svetog Oca i potaknuti sve članove naše biskupijske (a Vi – svoje župne zajednice) da se u četvrtak, 14. svibnja 2020., svjesno i dragovoljno ujedine pred Bogom sa mnoštvom drugih vjernika u življenju općih vrijednosti molitve, posta i djela ljubavi kao "svjedočanstva veličine vjere u Boga koji ujedinjuje podijeljena srca i uzdiše ljudski duh". 

Neka dobri Bog usliše naše molitve, milostivo pogleda naš post i djela ljubavi i neka nas sve blagoslovi - stoji u pozivu biskupa Franje Komarice.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.