REAKCIJA

Demokratska fronta Tuzla: Milanoviću i Lugaviću, nije Švabo na Husinu, zašto niste posjetili Kapiju?!

Upisao se tako Milanović na listu rijetkih koji nisu položili cvijeće i poklonili se civilnim, nedužnim žrtvama agresora, navode

Milanović i Lugavić. A. Bešić / Avaz

S. S.

12.5.2024

U normalnom okruženju jučerašnja posjeta i postupci predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića Tuzli, nazvalo bi se političkim skandalom. U našem će, nadamo se, barem ostaviti mrlju na diplomatskom CV-ju prvog čovjeka Hrvatske, saopćili su iz DF-a Tuzla.

- Ni građani Hrvatske sigurno nisu ponosni na činjenicu da je Milanović „zaobišao“ tuzlansku Kapiju mjesto stradanja tuzlanske mladosti. Upisao se tako Milanović na listu rijetkih koji nisu položili cvijeće i poklonili se civilnim, nedužnim žrtvama agresora. 

Možda je neko poput gradonačelnika Zijada Lugavića trebao kazati predsjedniku Hrvatske da je među ubijenim i stradalim bilo i Hrvata, čije interese i položaj u BiH on danas naziva pitanjem nacionalne sigurnosti Hrvatske. Pa krenite onda od toga da ne remetite našu sigurnost gospodine Milanoviću, naroćito uvažavajući činjenicu da je 115. brigada HVO-a čiju ste obljetnicu slavili bila dijelom Drugog korpusa Armije Republike BIH i da se njihovi preživjeli članovi svakog 25. maja poklone žrtvama na Kapiji. Nama nije važno da li ste u Tuzlu došli s namjerom da zadate kakav politički nizak udarac HDZ-u, važno nam je da naši gosti poštuju sve naše žrtve, bez obzira kojem narodu pripadali - naveo je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.