OBJAVILI DETALJE

Policija o tragediji kod Obrovca: Poginulo dijete, češki turisti u autu imali eksplozivno sredstvo

Dvije su žene teško ozlijeđene u eksploziji

Policija obavila uviđaj. Jutarnji list

Jutarnji list

20.6.2024

Jedno dijete je smrtno stradalo, a dvije su ženske osobe ozlijeđene u eksploziji koja se u srijedu oko 18 sati dogodila na području Obrovca, izvijestila je zadarska policija koja se jutros oglasila novim saopćenjem.

Policijski službenici u saradnji s kriminalističkim tehničarima Policijske uprave zadarske i službenicima protueksplozijskog odjela, na mjestu događaja sinoć u kasnim večernjim satima proveli su prvi dio očevida, objavila je jutros PU zadarska.

Do sada provedenim kriminalističkim istraživanjem, sumnja se kako je do eksplozije došlo uslijed aktiviranja za sada nepoznatog eksplozivnog sredstva koje se prethodno nalazilo u automobilu čeških registarskih oznaka u vlasništvu državljanina Češke, a koje se zbog kvara zaustavilo na odmorištu uz županijsku cestu ŽC-6025, na području mjesta Bilišane. Utvrđuju se okolnosti pod kojima se eksplozivno sredstvo našlo u vozilu.

Na mjestu događaja, uslijed eksplozije smrtno je stradalo dijete (2015.), dok su dvije ženske osobe u dobi od 49 i 34 godine te jedna muška osoba u dobi od 39-godina, svi državljani Češke, prevezeni u Opću bolnicu Zadar radi pružanja liječničke pomoći zbog zadobivenih ozljeda.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.