"AVAZ" SAZNAJE

Ovo su imena uhapšenih u akciji "Omerta"

Prilikom pretresa pronađena je određena količina materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, telefoni, sim kartice, novac, vozila...

Prvoosumnjičeni je Muris Hodžić. Armin Durgut/PIXSELL

Miralem  Aščić

prije 2 dana

Policijski službenici FUP-a danas su proveli akciju kodnog naziva "Omerta" na području KS. Radi se o akciji koja se tiče neovlaštene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga.

U ovoj akciji su uhapšeni Sulejman Halilović, Dino Hodžić, Eman Dević i Muris Hodžić te još tri osobe, saznaje portal "Avaza".

- Prilikom pretresa pronađena je određena količina materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, telefoni, sim kartice, te novac, putnička motorna vozila koja su korištena prilikom izvršenja krivičnog djela, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezi sa navedenim krivičnim djelom. Navedena lica se sumnjiče da su djelujući kao organizovana kriminalna grupa na području Kantona Sarajevo, duži vremenski period, nabavljala opojnu drogu na ilegalnom tržištu, te je dalje distribuirala s ciljem sticanja protivpravne imovinske koristi. 

Navedena lica će biti kriminalistički obrađena u prostorijama Federalne uprave policije, te predata u dalju nadležnost Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu. Policijski službenici Federalne uprave policije nastavljaju provoditi daljnje aktivnosti na navedenom predmetu - navedeno je iz FUP-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.