RODILA OSMORKE

Kako danas izgleda poznata "oktomama": Snimala filmove za odrasle da bi prehranila 14 djece

Ljekar je umjesto 3 embriona ugradio 12 u njenu maternicu, zato kasnije i gubi licencu!

Natali Nađa Suleman. Printscreen/Instagram

E. Ag.

30.6.2023

Ta 2009. godina definitivno je bila u znaku "oktomame" Natali Nađe Suleman (Natalie Nadya), koja je iz pomoć vještačke oplodnje rodila osmero djece. Ova hrabra žena već je imala šestero djece, i razumljivo je zašto je, gotovo preko noći, postala zvijezda.

Svijet nije prestajao da se zanima za njen život, međutim, samo godinu kasnije, sve se promijenilo. Nađa se razvela od supruga i odlučila da djecu odgaja sama. 

No, šta se tačno dogodilo? Kako je moguće da ju je suprug ostavio samu sa 14 djece? Naime, Natali se udala još 1996. godine, međutim, njihov odnos se zakomplikovao i oni su se razdvojili 2000. U intervjuu koji je njen bivši muž dao za Inside Edition, on je objasnio da je razlog za razvod bio što nisu mogli da imaju djece. Natali je htjela da proba s vještačkom oplodnjom, međutim, njen bivši muž je bio protivnik toga i odbio je da ima bilo šta s takvim "zahvatima". On, inače, nije otac nijednog djeteta.

Počela s tretmanima 1997. godine

Nađa Suleman je počela s tretmanima 1997. godine. Tada je imala 21 godinu. Cijeli proces pratio je dr. Majkla Kamrava (Michael), koga su kasnije, 2009. godine, izbacili iz udruženja ljekara zbog neetičkog ponašanja.

Godine 2001., Suleman rađa prvo dijete, sina. Sljedeće godine se rađa njena prva kćerkica, ali je ona nastavila tretmane i pored toga. To je rezultiralo ostalim trudnoćama, što je dovelo do ukupno šestero djece (četiri sina i dvije kćerke).

1.000 dolara sedmično za hranu

Preostale embrione iskoristila je 2009. i dobila osmorke. To je, inače, najveći broj blizanaca koji su uspjeli da prežive. Ljekar je umjesto 3 embriona ugradio 12 u njenu maternicu. Zato kasnije i gubi licencu!

Natali je ostala sama, ali je bila riješena da se bori. Nije željela da se preda, pa čak ni da prihvati pomoć javnosti. Bio je u planu i rijaliti šou u kome bi snimali njen život. Oprah je napravila posebnu reportažu o jednom danu sa 14 djece.

Tri dadilje su joj pomagale u toku dana, ali u toku noći nije bilo nikog da joj pomogne. Djeca su jela četiri puta na dan, a Natali je morala (vjerovatno je tako i sada) da troši oko 1.000 dolara sedmično na hranu.

Tokom sedmice joj trebaju oko 32 vekne hljeba, 200 jaja i oko 80 litara mlijeka.

Otkrila detalje borbe

Nađa je jednom prilikom i sama otkrila detalje borbe koja je trajala godinama. Kako je rekla, teško se nosila s prevelikom pažnjom.

- Svakog dana bih se budila s najužasnijim osjećanjem. Nisam željela da živim. Osjećala sam se kao da nisam ljudsko biće, dok sam se pretvarala da sam taj lik, a sve kako bih preživjela i izdržavala svoju porodicu. Nisam željela da me djeca zapamte takvu. Bila sam primorana da radim stvari koje nisam željela, jer sam bila toliko uplašena da neću moći da im pružim život koji zaslužuju. Kada sam „oktomamu“ ostavila iza sebe i vratila se onome što zaista jesam, osjetila sam mir i unutrašnju radost - ispričala je Nađa.

Da bi prehranila porodicu, morala je često da radi stvari kojih se kasnijestidjela, kao što su snimanje filma za odrasle i plesanje u striptiz baru. Otkrila je i da joj je jedan susret s nepoznatim muškarcem koji se dogodio dok se bavila striptizom promijenio život.

- Uzeo me za ruku i nježno ,ali odlučno rekao: "Ne moraš ovo da radiš." Ponovio je to pet puta. Nisam mogla da zaustavim suze. Osjetila sam mučninu. Pogledala sam dolje, a kada sam podigla pogled, on je otišao – ispričala je Nađa.

Među posljednjim informacijama o ovoj mami bile su one da se preselila u Lagunu u okrugu Orandž, gdje je odrasla, te da je pronašla posao s pola radnog vremena u savjetovalištu za odvikavanje od zavisnosti.

Isticala je da su joj u životu dovoljna njena djeca, odnosno da joj partner nije potreban.

- To nije za mene, moj poziv je bio da budem mama. Najsretnija sam kod kuće s djecom. Znala sam da ću time žrtvovati društveni život, ali to je uredu jer ja nisam društvena - poručila je ona.

Danas izgleda nevjerovatno

Nađa je bila odlučna da promijeni svoj život iz korena, a nedavno je objavila fotografiju iz teretane koja je oduševila ne samo njene pratioce već i cijeli svijet.

Ona je u opisu otkrila kako su trudnoće utjecale na njeno zdravlje i kako se sada bori sa stresom.

- Godinama su me pitali kako da ostajem fizički jaka i zdrava (i mentalno zdrava), uprkos svom stresnom, užurbanom načinu života sa tako velikom porodicom. Dizanje tegova je moja metoda konstruktivnog usmjeravanja stresa. Kao posljedice trudnoće, pretrpjela sam još tri diskus hernije (imala sam diskus herniju zbog povrede povezane s poslom, prije nekoliko decenija), bilateralni išijas, oštećenje sakruma i perifernu neuropatiju. Uz takve probleme bila bih u veoma lošem stanju kada bih non-stop sjedila - napisala je majka osmorki na Instagramu i dodala da, kada ne vježba, osjeća veću bol. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.