MA MALO JE TO

Stan u Sarajevu iz 1938. prodaje se za skoro 800.000 KM

Dalje navode da je ovaj stan, star 86 godina, djelimično renoviran, te se prodaje nenamješten

Ključ od stana. Instagram

D. H.

16.6.2024

Zanimljiv oglas objavljen je danas na jednoj kupoprodajnoj stranici, a to je da se stan od 118 kvadarata u samom centru Sarajeva, izgrađen davne 1938. godine, prodaje za nevjerovatnih 790 hiljada KM, prenose Nezavisne.

No, kako se navodi u opisu ove nekretnine, u cijenu stana je uključeno jedno garažno mjesto te podrumska prostorija veličine 16 m2.

Dalje navode da je ovaj stan, star 86 godina, djelimično renoviran, te se prodaje nenamješten.

Kako se može vidjeti na kupoprodajnoj stranici Olx, u opisu stoji da je on unikatan, izuzetno kvalitetan i sa velikim potencijalom.

"Prodaje se troiposoban stan od 118m2 (uknjižena površina, a stvarna korisna površina s balkonima i ostavom iznosi 136m2), smješten na drugom spratu predivne zgrade koja datira iz 1938. godine, iz perioda moderne. Stan je izuzetno dobro očuvan, sa starijim interijerom, ali djelomično promijenjenom vanjskom stolarijom", pojašnjava se u opisu ove nekretnine.

Navodi se da se on sastoji od salona/dnevnog boravka, kuhinje i trpezarije, dvije prostrane spavaće sobe, ulaznog hola, degažmana, dvije ostave, te dva balkona, jednog kupatila s toaletom te predsoblja.

"Visina stropa iznosi tri metra, što dodaje prostoru na prozračnosti, osvijetljenosti i impozantnosti. Grijanje je plinsko-etažno. Stan je izuzetno svijetao i sunčan zbog svoje primarne južne orijentacije. Lokacija je izvanredna - smješten u samom centru grada, ali dovoljno udaljen od gradske buke i glavnih ulica", dodaje se u opisu.

Ističe se da je "ovo je prilika za one koji traže kombinaciju historijske vrijednosti, prostranosti i mira usred ubrzanog urbanog života, te je idealan kao i za investiciju u vrijeme nepredvidivih finansijskih trendova i pojačane inflacije".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.